Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Sämre halvår för Fabege

Publicerad: 10 juli 2008, 10:24

Fabeges halvårsresultat efter skatt minskade från 865 Mkr förra till 523 Mkr i år. Å andra sidan ökade hyresintäkterna med 10 procent till 1 125 Mkr och resultatet för den löpande förvaltningen steg med knappt 4 procent till 220 Mkr.


– Vår förvaltningsverksamhet utvecklades fortsatt positivt under andra kvartalet. Till följd av den goda hyresmarknaden förbättrades överskottsgraden med fem procentenheter till 68 procent. Samtidigt ökade vi uthyrningsgraden och nådde en nettouthyrning på 23 Mkr, säger Christian Hermelin, vd för Fabege i en kommuniké.

– Om vi tittar på hela perioden januari-juni kan vi konstatera att räntenettot försämrades med 90 Mkr jämfört med föregående år. Under samma period ökade driftsöverskottet med 104 Mkr, vilket alltså mer än väl kompenserade för ränteuppgången, konstaterar Christian Hermelin.

– Projektverksamheten lämnade även under andra kvartalet ett starkt bidrag till resultatet. Stockholmsmarknaden är fortsatt stabil och under andra halvåret förväntar vi oss såväl fortsatta förädlingsvinster i projektportföljen som en fortsatt god utveckling av resultatet i den löpande förvaltningen, avslutar Christian Hermelin.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News