Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Serneke ett steg närmare börsen

Publicerad: 23 september 2016, 13:01

Ola Serneke, vd Serneke Group.

Foto: Serneke

Byggbolaget Serneke emitterar obligationslån om 300 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.


Serneke genomfört sin första transaktion på den nordiska kapitalmarknaden genom att emittera ett icke-säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor. Obligationslånet ska löpa med en rörlig ränta om Stibor 3 månader + 6,25 procent och ha ett totalt rambelopp om 500 miljoner kronor.

Likviden ska bolaget använda för generella bolagsändamål, inklusive finansiering av förvärv och projekt. Serneke avser att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm inom 30 dagar.

– Det är med glädje som jag ser Serneke ta sitt första kliv ut på den nordiska kapitalmarknaden och därmed ytterligare ett steg mot vår vision att bli en av de ledande byggkoncernerna i Sverige. Vi är mycket nöjda över det stora intresset för den signifikant övertecknade obligationsemissionen och värdesätter det förtroende som det nordiska investerarkollektivet visat oss, säger Ola Serneke, vd Serneke Group i ett pressmeddelande.

Serneke har vuxit kraftigt de senaste åren med det uttalade målet att introduceras på börsen, kanske redan i år.

- Vi har en väldigt kompetent organisation och alla medarbetare har bidragit till att vi lyckats så bra och snabbt. I västra och södra Sverige har vi vuxit organiskt och vi har etablerat en organisation som gör att vi snabbt kan växa och ta nya uppdrag. Nyligen gav vi oss in i Stockholm och Mälardalen med flera spännande projekt. Där etablerade vi oss 2014 genom ett förvärv och jag tror att vi i framtiden kan köpa bolag som har en kultur och kundstruktur som liknar Sernekes för att stärka vår marknadsposition och få med engagerade medarbetare, säger Ola Serneke.

Hans mål är att vara en av de största spelarna i landet.

- Vi vill vara så stora att vi kan få vara med i de mest spännande och största utvecklingsprojekten i Sverige och Norden. Så stora att vi attraherar de bästa medarbetarna och kunderna. Storleken är en viktig faktor men det är även fråga om kvalitet, Serneke ska ha en bra lönsamhet och kunna vara med i flera komplexa projekt, som det vi planerar att genomföra i Göteborg: Karlastaden med Karlatornet i centrum, säger Ola Serneke.

När är målet att introducera Serneke på börsen?

- Vi arbetar med förberedelserna och är redo när marknadsförutsättningarna är de bästa för vårt bolag. Det kan bli i år och vi kommer att meddela mer detaljerade tidplaner när styrelsen har tagit beslut i frågan, säger Ola Serneke.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.