Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Skanska börjar rekrytera inför NKS-bygget

Publicerad: 3 juni 2010, 08:33

500 nya medarbetare räknar Skanska med att behöva rekrytera inom kort för bygget av universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna.


– Vi drar nu i gång rekryteringen och söker erfarna och duktiga tjänstemän och yrkesarbetare inom flertalet områden. Det är unikt att få vara med och skapa ett nytt universitetssjukhus från grunden och bygga ett projekt i den här skalan och vi tror att det kommer att vara en spännande och attraktiv arbetsplats, säger Pär Olsson, projektdirektör i Skanska Sverige och ansvarig för bygget av Nya Karolinska Solna, i ett pressmeddelande från Skanska.

Efter att politikerna i Stockholms läns landsting har nått en överenskommelse om hur bygget av det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna ska genomföras går projektet in i en ny fas där Skanska förbereder för byggstarten som ska ske i sommar. Del i förberedelsen blir den stundande rekryteringen av 500 nya medarbetare som ska arbeta med sjukhuset.

Bygget av Nya Karolinska Solna kommer att pågå under sju års tid och kommer att som mest sysselsätta 2 000 tjänstemän och yrkesarbetare på arbetsplatsen när produktionen når sin topp om två år. Rekryteringen inleds så snart Landstingsfullmäktige fattat beslut enligt den breda politiska överenskommelse som presenterades häromdagen.

Det är personal inom många olika områden som behöver rekryteras. Det handlar exempelvis om specialister inom miljö och arbetsmiljö, inom byggproduktion och projektledning samt inom inköp och installation. Kompetens och erfarenhet från stora projekt eller från sjukhusområdet är särskilt intressant. I ett första skede är det tjänstemän som ska anställas och om cirka ett år börjar rekryteringen av yrkesarbetare.

Satsningen på ett nytt universitetssjukhus väntas få stor positiv påverkan på sysselsättningen inom byggsektorn i Stockholmsregionen. Förutom nya arbetstillfällen på arbetsplatsen väntas även sysselsättningen hos många underleverantörer att påverkas positivt.

I pressmeddelandet säger Hans Tilly, ordförande i Byggnads att "Det är med glädje jag kan konstatera att vi nu kan se ljusglimtar i den annars så mörka byggkonjunkturen. Tusentals yrkesarbetare får arbete under lång tid med att bygga Nya Karolinska i Solna och Skanska nyrekryterar 500 medarbetare. Det är bra för våra medlemmar som har drabbats hårt av lågkonjunkturen.".

Fakta NKS: Sjukhuset kommer att få en tydlig miljöprofil och blir ett av de första universitetssjukhusen i världen som kommer att miljöcertifieras.

Byggprojektet omfattar 320 000 kvadratmeter.

Kontraktet för Skanskas del uppgår till 14,5 miljarder kronor, det största i företagets historia.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.