Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Skanska inför rekryteringsbonus

Publicerad: 6 oktober 2010, 08:53

Tips som leder till anställning av tjänstemän inom produktionen ska belönas. Bonusen är ett sätt för Skanska att nå målet på 2000 nyanställda.


Skanska inför nu en rekryteringsbonus för medarbetarna i den svenska byggverksamheten. Det är det starka orderläget som ligger bakom det ökade fokuset på rekrytering, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bonusen gäller för tips som leder till anställning av tjänstemän inom produktion. Skanska hoppas kunna locka till sig erfarna produktions- och projektchefer.

– Vi vill locka till oss de bästa i Sverige. Genom att använda det omfattande kontaktnät som våra medarbetare utgör är jag övertygad om att vi kommer att lyckas. Riskerna när man rekryterar personer som rekommenderas av medarbetare är dessutom lägre, säger Susan Westberg, personaldirektör på Skanska Sverige.

Bedömningen är att Skanska kommer att behöva anställa drygt 2 000 nya medarbetare de närmaste åren.

I den nya strategin för Skanska Sverige som gäller fram till 2015 kommer det också att finnas konkreta mål för att öka mångfalden i företaget. Ett exempel på detta är det nya målet att 40 procent av dem som anställs från högskolor och universitet ska vara kvinnor.

– Nu när vi rekryterar får vi en chans att ytterligare öka andelen kvinnor inom Skanska. Fokus kommer att vara på att rekrytera in fler kvinnor, både med yrkeserfarenhet och de som kommer direkt från studier, säger Susan Westberg.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.