Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Skanska: Ökade volymer men snävare marginal

Publicerad: 23 juli 2012, 08:51

Skanska visar upp en ökad orderingång på den svenska marknaden, 7,6 miljarder kronor under andra kvartalet jämfört med 6,6 miljarder vid samma tid i fjol. Men samtidigt sjunker marginalerna. Den svenska byggverksamheten visar en rörelsemarginal på 3,4 procent jämfört med 5,4 procent i fjol.


Totalt sett för koncernen ökade orderingången under årets sex första månader med 27 procent till 61,6 miljarder kronor. Rörelsemarginalen för koncernens hela byggverksamhet var 2,4 procent (2,8).

”Intäkterna ökar i våra nordiska och amerikanska byggverksamheter medan de minskar i Centraleuropa och Storbritannien”, skriver Skanskas koncernchef Johan Karlström i en kommentar.

”För hela byggverksamheten ökade intäkterna under det första halvåret med 11 procent i svenska kronor och med 8 procent i lokala valutor. Att byggverksamheten växer innebär också en större andel projekt i tidiga skeden med ett mer försiktigt resultatuttag. Tillsammans med ökade anbudskostnader medför detta en något lägre rörelsemarginal i kvartalet. Omstruktureringsprocessen av vår norska och finska verksamhet fortlöper enligt plan. Dessa enheter visar nu positiva resultat och vi för dessa enheter gradvis tillbaka till acceptabla lönsamhetsnivåer.”

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.