måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Skanska startar etapp 2 av kontorsprojekt i Malmö

Publicerad: 11 mars 2010, 14:42

Skanska investerar 215 miljoner kronor i den andra etappen av kontorsprojektet Bassängkajen på Universitetsholmen i Malmö.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Den andra etappen omfattar 7 800 kvadratmeter moderna och energieffektiva kontorslokaler fördelat på sju våningsplan med garage i källarvåningen.

Den nya byggnaden ska stå färdig under första kvartalet 2012 och därmed färdigställs hela kontorsprojektet Bassängkajen.

Den första etappen om 8 500 kvadratmeter är under byggnad och kommer att stå färdig sommaren 2011. Cirka 75 procent av lokalytorna i den byggnaden är redan uthyrda. Bland hyresgästerna finns Malmö Högskola som flyttar sin gemensamma förvaltning och Awapatent som flyttar sitt huvudkontor till Bassängkajen.

Byggnaden som den ska komma att se ut helt klar, sedd från kajen. Bild SkanskaSkanska skriver i sitt pressmeddelande att rojektet Bassängkajen genomsyras av energieffektivitet och miljöhänsyn. Det nya kontorshuset blir tillsammans med Skanskas projekt Gårda i Göteborg först ut i Norden med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. En lång rad åtgärder gör att energianvändningen blir minst 25 procent lägre än Boverkets normer, vilket är kravet för en märkning enligt EU GreenBuilding.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev