Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Småhuspriserna fortsätter uppåt

Publicerad: 8 september 2016, 07:53

Småhuspriserna steg med drygt 4 procent under den senaste tremånadersperioden juni–augusti 2016, jämfört med den föregående perioden mars–maj 2016.


På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 11 procent. Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 20 av Sveriges 21 län. Den högsta prisutveckling på länsnivå var 8 procent, vilket redovisas i Värmlands, Örebro, Kronobergs, Jämtlands och Västernorrlands län. Endast ett län redovisar sjunkande priser, Blekinge län, där priserna sjönk med 3 procent.

I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm, steg priserna mellan 2 och 3 procent. Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till drygt 2,8 miljoner kronor under perioden juni–augusti 2016. I storstadsregionerna spänner det genomsnittliga priset från 3,5 miljoner kronor i Stor-Malmö till 5,6 miljoner i Stor-Stockholm.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.