Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Spänning inför Peabbud

Publicerad: 4 december 2008, 09:01

I går var sista dagen för aktieägarna i Peab Industri att ta ställning till Peabs återköpsbud. Först på måndag står det klart om byggbröderna Paulsson lyckas köpa tillbaka bolaget.


Peab Industris styrelse och aktieägarna har rekommenderat aktieägarna att tacka nej med anledning av att erbjudandet efter höstens börsnedgång anses vara ofördelaktigt och att Peab Industri har en bättre framtid som självständigt bolag.

Aktieägarnas svar kommer att ramla in under torsdag och fredag. Först på måndag kommer det stå klart om Peab lyckats locka 90 procent av aktieägarna som man hoppas på.

– Hittills har det gått ungefär som förväntat, men jag kan inte uttala mig om resultatet. Det blir bara gissningar, säger Gösta Sjöström, informationschef på Peab.

Inför budet hade 71 procent av rösterna och 42 procent av kapitalet meddelat att de tackar ja. Enligt Dagens Industri har även Swedbank Roubour, enligt ett pressmeddelande, bestämt sig för att acceptera budet.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.