Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stabil kvartalsrapport från Skanska

Publicerad: 7 maj 2008, 08:05

Trots förhandsredovisade projektnedskrivningar på 335 Mkr för tre brittiska projekt så ökar Skanska rörelseresultatet med 38 procent till 1080 Mkr och intäkterna med 10 procent till 31,5 miljarder kronor under första kvartalet.


I byggverksamheten ökade omsättningen med 18 procent justerat för valutaeffekter. Orderstocken minskade dock med 11 procent jämfört med samma period i fjol till drygt 34 miljarder.

”Oron på de finansiella marknaderna har fortsatt men vår byggverksamhet är ännu inte påverkats märkbart. Vi har fördelen av en god geografisk spridning, en bra mix av verksamheter och en stark orderstock”, kommenterar nytillträdde vd:n Johan Karlström i rapporten.

Resultatutfallet och projektnedskrivningarna var kända sedan ett par veckor sedan. Projektnedskrivningar på 335 Mkr kommer från tre OPS-projekt i Storbritannien med fastprisåtagande. Projekten har ett totalt produktionsvärde på 14 miljarder kronor.

”Flertalet av våra verksamheter redovisade mycket goda resultat under första kvartalet. I Kommersiell utveckling var uthyrningsaktiviteten hög och under första kvartalet tecknades kontrakt på 81 000 kvadratmeter. Inom infrastrukturutvecklingen avslutades försäljningen av vår andel i Ponte de Pedra för 1,1 miljarder kronor med en vinst på 643 Mkr, skriver Johan Karlström.”

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.