torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stabilisering på svenska marknaden

Publicerad: 20 juli 2010, 07:06

Starkare marknader för Sweco i Sverige och Norge under andra kvartalet.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

- Generellt sett fortsätter marknaden att stabiliseras, men med stora variationer. Resultat och omsättning påverkades under det andra kvartalet av en svag efterfrågan på vissa industri- och byggrelaterade tjänster. Verksamheterna i Sverige och Norge förbättrade under kvartalet rörelsemarginalerna till 12,2 respektive 10,5 procent. Det säger Swecos koncernchef Mats Wäppling i en kommentar till koncernens halvårsresultat.

För det senaste kvartalet visar Sweco upp ett rörelseresultat på drygt 112 Mkr (118), en nettoomsättning på 1 366 Mkr (1 395) och en rörelsemarginal på 8,2 procent (8,4).

Sett över hela sexmånadersperioden låg omsättningen på 2 704 Mkr (2 847), rörelseresultatet på 235 Mkr (284) och rörelsemarginalen på 8,7 procent (10).

"Swecos starka finansiella ställning och ledande marknadspositioner inom miljö, energi och infrastruktur ger oss goda förutsättningar att fortsätta växa under lönsamhet, både organiskt och via ytterligare förvärv på såväl befintliga som nya marknader i Europa", skriver Mats Wäppling i rapporten.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev