Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stabilt första kvartal för Skanska

Publicerad: 7 maj 2013, 08:02

Verksamheterna i USA och i Norge lyfter Skanska och ger ett stabilt första kvartal, enligt vd och koncernchef Johan Karlström.


Intäkterna ökade 7 procent, justerat för valutaeffekter ökade intäkterna med 11 procent och uppgick till 28,2 (26,4) miljarder kronor.

Orderingången i byggverksamheten uppgick till 24,3 (25,1) miljarder kronor, en minskning med 1 procent. Även orderstocken var något mindre än föregående år, 142,0 (152,9) miljarder kronor.

Rörelseresultatet uppgick till 518 (148) Mkr. Ökningen beror främst på ökad lönsamhet i bygg- samt bostadsutvecklingsverksamheterna. Valutaeffekter minskade rörelseresultatet med 26 Mkr.

I USA har Skanska en stark position inom de marknadssegment som växer, bland annat sjukvård, kontor och komplexa infrastrukturprojekt och Johan Karlström ser fortsatt positivt på marknadsutsikterna även om konkurrensen är hög. I Sverige har förutsättningarna för bostadsutveckling förbättrats även om lönsamheten inte är på den nivå företaget strävar till.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.