Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stabilt trots allt för Sweco

Publicerad: 9 november 2009, 13:59

Det ser skapligt ut hos Sweco - trots en svag konjunktur. Rörelseresultatet sjönk till 348 Mkr (437) och rörelsemarginalen till 8,9 procent (11) under årets första nio månader. Nettoomsättningen låg dock rätt stabilt på 3 910 Mkr (3 963).


Swecos koncernchef Mats Wäppling är nöjd så här långt, men medger att marknadsutvecklingen är svårbedömd framöver.- Justerat för kalendereffekten med färre antal tillgängliga timmar och 2008 års premierabatt från Alecta, är rörelseresultatet i stort sett i nivå med föregående års resultat, kommenterar Mats Wäppling.- Marknadsutvecklingen är svårbedömd. Efterfrågan är oförändrat svag för delar av våra industrirelaterade tjänster och marknaden för vissa byggrelaterade tjänster har försämrats. I Baltikum märks ökade aktiviteter och en förbättrad orderingång. På samtliga marknader råder en stabil efterfrågan inom miljö, energi och infrastruktur. I Norge och Sverige fortsätter vi att rekrytera nyckelkompetenser inom dessa områden. Generellt sett börjar marknaden stabiliseras.- Vår tillväxtstrategi ligger fast. Swecos starka finansiella ställning gör det möjligt att fortsätta växa under lönsamhet och beredskapen att tillvarata nya möjligheter är fortsatt stor. Det handlar om tillväxtmöjligheter genom förvärv på såväl befintliga som nya marknader i Europa.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.