Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stark fastighetsmarknad i Malmö

Publicerad: 12 februari 2016, 10:48

Fastighetsmarknaden i Malmö utvecklades starkt det senaste året.

Foto: MKB

MKB Fastighets bestånd har ökat 8,2 procent i värde på ett år. Förändringen beror dels på sjunkande direktavkastningskrav på fastighetsmarknaden, dels på ny hyressättningsmodell.


Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingMKB

Fastighetsmarknaden i Malmö utvecklades starkt under 2015. Det är tydligt när MKB Fastighets redovisar förra årets resultat. Bolaget hade ett fastighetsvärde på över 28,1 miljarder kronor (24,2) vid årsskiftet. Detta motsvarar en värdetillväxt med 8,2 procent (8,1) och en totalavkastning på 10,8 procent (11,0) för året.

Bolaget ökade även sin nyproduktion under året och färdigställde rekordmånga nya bostäder.

– Det är glädjande att vi har en god värdeutveckling och en hög bostadsproduktion. Det visar att vi har bra fastigheter och verkar i en stark marknad. Vår fortsatta vilja att bygga och investera är stark, säger Terje Johansson, vd MKB Fastighets.

Sammantaget byggde MKB 505 nyproducerade hyresbostäder i Malmö under 2015. Det är en rekordhög siffra för bolaget, som inte har byggt så mycket sedan 1970-talet. Under året gjorde det kommunala bostadsbolaget även markförvärv motsvarande 900 byggrätter för att säkra framtida nyproduktion.

Bolaget har 23 618 lägenheter i sitt bestånd, vilket motsvarar 33 procent av hyresmarknaden i Malmö.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingMKB

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.