Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stark start på året för Bonava

Publicerad: 27 april 2017, 10:21

Bonava ökade såväl omsättning som resultat under 2017 års första kvartal. En stor del av resultatökningen berodde på markförsäljning, men bolaget ser ändå positivt på rörelseresultatet. – Det är en bra början och vi börjar få momentum, förklarade koncern-vd:n Joachim Hallengren.


Rörelseresultatet för det första kvartalet uppgick till 503 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 184 miljoner för samma period föregående år. Resultat från markförsäljningar uppgick till 283 miljoner kronor. Joachim Hallengren menade att detta berodde på en affär som var för bra för att motstå.

– Det är charmen med Bonava. Vi behöver inte gå från A till Ö i värdekedjan. Har vi en bättre deal i sikte så kan vi gå vidare.

Vidare presenterades ett axplock av de projekt som inletts under kvartalet, däribland 29 radhus i Bergen, 136 lägenheter i tyska Teltow och 116 lägenheter i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

– Vi ser en stark efterfrågan på våra marknader och sakta men säkert bygger vi upp verksamheterna utanför Sverige, sammanfattade Joachim Hallengren.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.