Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Starkt 2018 för Zengun

Publicerad: 18 juni 2019, 07:29

Zenguns tillväxt uppgick till 30 procent under 2018.

Tioårsjubilerande byggentreprenören Zengun hade ett starkt 2018. Tillväxten låg på 30 procent och omsättningen uppgick till drygt 2,15 miljarder kronor.


Under 2018 förvärvade Zengun RA Bygg med verksamhet inom mindre entreprenader och byggservice, som sedan dess haft en stark utveckling och ökat omsättningen med 40 procent på årsbasis. Det nya dotterbolaget stod för 17 procent av Zengunkoncernens totala nettoomsättning under året.

Även inom entreprenadverksamheten var utvecklingen god. Flera pågående projekt ökade i volym genom tillkommande hyresgästanpassningar.

– Vi har inte märkt någon avmattning i vårt huvudsegment som är kommersiella fastigheter, trots den vikande marknad som märks inom bostadssektorn. Låga vakanser och ökande efterfrågan på flexibla lokaler gör att behovet av moderna och effektiva lokaler är fortsatt starkt under överskådlig tid. Jag är övertygad om att vår decentraliserade kultur tillsammans med ett starkt projektfokus ger oss tydliga konkurrensfördelar. Vi har all anledning att se ljust på framtiden, säger Sture Nilsson, Zenguns vd och koncernchef.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.