Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Stoppat Veidekke-bygge på gång igen

Publicerad: 17 juni 2019, 08:09

Veidekke Bostad hoppas kunna starta upp sista etappen på bostadsprojektet Teaterkvarteret i Högdalen.

Veidekke stoppade sista etappen på bostadsprojektet Teaterkvarteret i Högdalen. Marknaden hade svalnat och byggpriserna behövde kapas. Men med tajtare budget och bättre marknad är en uppstart nu på gång.


Teaterkvarteret i Högdalens centrum utanför Stockholm var populärt hos bostadsköparna när Veidekke startade försäljningen för byggets första etapp under 2015 och hundratals personer ställde sig på kö. När de 91 lägenheterna i den tredje och avslutande etappen skulle säljas för ett år sedan gick det trögare. Försäljningen avbröts, liksom bygget av den sista etappen.
– Vi hade påbörjat försäljningen men drog tillbaka projektet förra året när marknaden började gå ner, samtidigt som byggpriserna hade gått upp så mycket. Vi såg en risk för fördyringar och en risk att vi skulle bygga utan att det skulle bli befolkat, säger Jonas Engelblom, kommunikationschef på Veidekke Bostad till Stockholm Direkt.
Till Byggindustrin säger Jonas Engelblom att marknadsläget ser bättre ut nu än för ett år sedan.
– Parallellt har vi aktivt ritat och räknat om för att möta marknaden bättre säger han och fortsätter:
– Vår ambition är att få igång bygget så fort det går under året.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.