Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Svenskarna positiva till rot-avdrag

Publicerad: 9 november 2009, 08:00

Nära 9 av 10 anser att ROT-avdraget är bra och 88 procent anser att reformen gör att människor anlitar vit arbetskraft i stället för svart, enligt en rapport som Novus Opinion tagit fram åt Byggbranschen i samverkan.


– Allmänheten har en mycket positiv inställning till rot-avdraget. Samma undersökning pekar på att drygt varannan under det närmaste året kommer att reparera eller bygga om, säger Björn Wellhagen som är projektledare för Byggbranschen i samverkan.

Rapporten indikerar att fler svenskar tack vare rot-avdraget betalar sina reparationer vitt i stället för att köpa dem svart – 88 procent av de ett tusen personer som tillfrågats svarade positivt på denna fråga.

86 procent uppger att de skulle utnyttja rot-avdraget vid en reparation. Rot-avdraget gör också att fler svenskar kommer att reparera eller bygga om sina bostäder menar 93 procent av de tillfrågade.

– Resultatet av undersökningen visar tydligt att rot-avdraget har en synnerligen god effekt för att motverka osund konkurrens i byggbranschen och leder till att fler betalar vitt i stället för svart. Detta glädjer oss som arbetar med att försvåra för oseriösa aktörer att verka i byggbranschen, konstaterar Björn Wellhagen.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.