onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Svenskt företag prövar vingarna i USA

Publicerad: 21 november 2016, 11:38

Det svenska företaget iControl verkar för digitalisering av byggbranschen. Genom att delta i en amerikansk satsning är målet att öka omsättningen med 400 procent på några månader.

Ämnen i artikeln:

digitala byggtjänsterbyggkonjunktur

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


iControl startade för ett år sedan och används enligt företaget själva av bland annat NCC, JM och Veidekke. De saluför en app för iPad och iPhone som ersätter allt pappersarbete ute på bygget.  Mjukvaran används för att skapa färdiga protokoll för det som sker i produktionen, exempelvis skyddsronder.

iControl togs fram som del av ett SBUF-projekt, skriver iControl i ett pressmeddelande där de även uppger att byggföretaget JM genomförde en självständig studie av iControl på sina byggen2015. Den studien visar att den administrativa arbetstiden minskade med hälften, samtidigt som byggfelen kunde åtgärdas tidigare i processen.

Nu har företaget antagits till det amerikanska accelerationsprogrammet ”500 Startups” i San Francisco. Genom programmet tar iControl in en första investering om 150 000 dollar från 500 Startups, motsvarande drygt 1,3 miljoner svenska kronor. Programmet löper från november till februari 2017 då appen i slutfasen kommer att presenteras för inbjudna investerare. Målet är att företaget inom några månader ska öka sin omsättning med upp emot 400 %.

– Det är väldigt spännande. 500 Startups är en chans för oss att öka utvecklingstakten och ta ett första steg in i en ny marknad, därför är det viktigt att vi gör det mesta av programmet. När vi nu deltar i den här satsningen får vi tillgång till hela nätverket inom 500 Startups och alla som jobbar där, säger Alexander Selling, vd och medgrundare av iControl.

Han fortsätter:

– Vår vision är att skapa en branschstandard för all dokumentation inom byggbranschen och jag känner att vi är på god väg att göra det, säger Alexander Selling. Vi växer nu snabbt och ska rekrytera fler medarbetare dels på tekniksidan, men även inom försäljning och kundvård.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev