Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Sverige i täten på nordisk byggmarknad

Publicerad: 12 december 2016, 13:10

Sverige ligger i år i topp när det gäller tillväxten för husbyggande och underhåll bland de fyra nordiska länderna 2016.

Foto: Mattias de Frumerie

Industrifaktas senaste konjunkturrapport visar att Sverige ligger i topp när de när det gäller tillväxten för husbyggande och underhåll bland de fyra nordiska länderna. Men under 2017 väntas en relativt blygsam tillväxt.


Under december månad presenterar Industrifakta årets sista nordiska konjunkturrapport, som beskriver det ekonomiska läget och situationen för respektive lands byggmarknad med prognoser.

Magnus Klein, konjunkturansvarig på Industrifakta, kommenterar innehållet i den kommande analysen. Sverige ligger i år i topp när det gäller tillväxten för husbyggande och underhåll bland de fyra nordiska länderna. Finlands och Norges byggvolym väntas växa med halva Sveriges tillväxttakt medan Danmarks nedgång ser ut att plana ut i år.

När det gäller 2017, förväntar vi oss en relativt blygsam tillväxt i samtliga fyra länder. Utvecklingen för de olika sektorerna på byggmarknaden är ganska splittrad. Bostadsbyggandet tappar tillväxttakt i Sverige men kommer troligen att ta högre fart i Danmark.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.