Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Telge Peab sparkar i gång sin verksamhet

Publicerad: 23 januari 2010, 11:58

Telge och Peab har med det gemensamma byggbolaget Telge Peab som syfte att skapa byggjobb för flyktingar, personer med försörjningsstöd och arbetslösa byggnadsarbetare. Till våren inleds bostadsbyggande i Södertälje.


Telge och Peab startar nu verksamheten i det nya, gemensamma byggbolaget Telge Peab. Bolaget är ett initiativ för att lösa det angelägna problemet att få fler i arbete. Byggbolaget kommer att erbjuda flyktingar, personer med försörjningsstöd och arbetslösa byggnadsarbetare jobb och lärlingsplatser. Bolaget kommer därför ha en anställningsmix av erfarna byggarbetare och personer med liten eller ingen erfarenhet från branschen som får varva praktiskt arbete med kompetensutveckling.

– Det här samarbetet är ytterligare ett exempel på hur Telge arbetar med hållbarhetsfrågor. Telge Peab är ett av de samarbeten vi startat för att lösa Södertäljes utmaningar på ett affärsmässigt sätt. I det här fallet gäller det både bostadsbrist och långtidsarbetslösa byggarbetare och flyktingar, säger Kjell Hasslert, koncerndirektör på Telge, i ett pressmeddelande. – Är det inte affärsmässigt är det heller inte långsiktigt är vår och Peabs inställning.
Kjell Hasslert.

Bolagets första projekt blir att bygga 80 välplanerade bostadsrättslägenheter i Kv Körsbäret vid Södertälje Sjukhus i Södertälje. Lägenheterna kommer att variera mellan 1–5 rum och kök.

Säljstart planeras till mars 2010 och i april börjar man bygga. Rekrytering av personal kommer att ske med början i februari med hjälp av bland annat Manpower Telge AB, Södertäljes arbetslivskontor och Arbetsförmedlingen.

– Med Telge Peab kommer vi att både producera bostäder och ta ett samhällsansvar. Eftersom byggbranschen står inför stora pensionsavgångar kommande år behöver vi hitta nya lösningar för att rekrytera och utbilda hantverkare, säger Tomas Anderson, vd på Peab Bostad, i pressmeddelandet.
Till vänster: Tomas Andersson.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.