Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Tillväxt på ROT ger tuffare konkurrens

Publicerad: 9 oktober 2008, 11:35

Byggföretaget Dipart i Stockholm har just anställt två nya snickare. Företaget som jobbar med ombyggnader lär ha att göra även i framtiden om BIs prognos slår rätt.


Byggföretaget Dipart i Stockholm har just anställt två nya snickare. Företaget som jobbar med ombyggnader lär ha att göra även i framtiden om BIs prognos slår rätt.Marknaden för ombyggnader av bostäder väntas växa sex procent under 2009, enligt Sveriges Byggindustriers (BIs) bedömning.

På Dipart hoppas man kunna hålla samma volymer som idag – och till och med öka lite under kommande år. Därav nyanställningarna.

– Renoveringsbehoven går inte att negligera. Fabege och AP Fastigheter har sagt att några lyxiga renoveringar kommer vi inte att se mer, men ska en hyresgäst in så måste det ske en anpassning, säger Thomas Frankborn.

Samtidigt räknar han med en tuffare konkurrens när byggare som tidigare enbart arbetat med nyproduktion måste styra om sin verksamhet mot ombyggnadssegmentet.

Trots att det fortfarande är fullt upp har förtaget märkt att det är svårare att ta hem vissa jobb de senaste månaderna, priserna kommer att tvingas ner.

– Vi har börjat skruva lite på våra kalkyler för att säkra jobb, säger Thomas Frankborn.

Han ser faktiskt fördelar med en mer sansad marknad för alla i branschen.
– Det är bra att få en lite lugnare period för återhämtning och för att bygga upp sina system och ta hand om sina projekt och kunder.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.