Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Trähusbranschen kritisk till Boverkets prognoser

Publicerad: 3 November 2008, 10:53

Trähusbranschen kritiserar Boverket för att vara överoptimistiska i sina prognoser. I sin senaste prognos räknar Boverket med att det kommer att byggas 10 500 småhus nästa år men enligt småhustillverkarnas branschorganisation TMF bör prognosen vara närmare 7000 småhus.


”Inte förrän i oktober justerade det ned sina bostadsprognoser trots att det långt tidigare var klart att byggandet skulle minska avsevärt. Bakom de överoptimistiska prognoserna ligger en bristande förankring inom industrin”, skriver TMF i ett pressmeddelande.

TMF skickar nu ett brev till bostadsminister Mats Odell med sina egna prognossiffror som organisationen menar är mer realistsiska.

-Den överoptimistiska prognosen innebär att regeringen har fel beslutsunderlag vid bedömningar av statsfinanserna och den allmänna konjunkturen, vilket självfallet är allvarligt menar Leif G Gustafsson, vd TMF, Trä- och Möbelindustriförbundet.

Samtidigt är TMF överens med Boverket om bedömningar gällande bostadsbristen i landet. Hälften av landets kommuner rapporterar till Boverket att de har bostadsbrist

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.