fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Varslade hundra personer – nu avgår vd:n

Publicerad: 25 februari 2019, 09:48

Pontus Eklind lämnar vd-posten på Hjältevadshus. Detta efter ett jättevarsel hos hustillverkaren. Foto: Hjältevadshus

Pontus Eklind avgår som vd för Hjältevadshus. Nyligen meddelade bolaget att 100 av de 250 anställda varslades om uppsägning på grund av stoppade och försenade projekt.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Hjältevadshus i Småland har gått från ljusa tider till betydligt mörkare. Mellan 2012 och 2018 gick man 60 till 250 anställda och volymen har fyrdubblats. Men i februari meddelade företaget att man varslar 100 anställda, både tjänstemän och kollektivanställda. Nu kommer även beskedet att vd:n Pontus Eklind avgår.

- Både vi och hela småhusmarknaden har gått in i ett annat läge och vi ser att vi behöver ett nytt ledarskap inom bolaget för att möta de förändrade behoven på marknaden. Som ägare har vi ett långsiktigt engagemang i våra bolag och vi ser stor tillförsikt i att Hjältevadshus unika byggmetod och höga kvalitet kommer fortsätta vara med och förnya den svenska husmarknaden, säger Jonus Bartholdson, vd för ägarbolaget Pulsen.

LÄS MER: Hustillverkare varslar 100 anställda

Pulsens styrelse har påbörjat arbetet med att utse en efterträdare till Pontus Eklind och ambitionen är att en ny vd ska presenteras före sommaren. Christian Meijer från Pulsenkoncernen blir tills vidare kontaktperson för bolaget och kommer tillsammans med ledningsgruppen driva verksamheten. Christian Meijer är till vardags CFO på Pulsen Retail men har sedan januari 2019 även varit engagerad i Hjältevadshus ledning.

Relaterade artiklar

Hustillverkare varslar 100 anställda

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev