Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Varslar 51 personer – tar in nya namn i ledningen

Publicerad: 8 januari 2020, 09:06

Infranord varslar 51 personer på grund av bristande lönsamhet.

Foto: Infranord

Järnvägsentreprenören Infranord varslar 51 personer. Samtidigt ändrar bolaget i organisationen och tar in nya namn i ledningsgruppen.


Det var i början av december som 51 personer varslades med anledning av bolagets bristande lönsamhet.

En dryg vecka senare offentliggjorde bolaget planerna på att göra justeringar i organisationen för att stärka lönsamheten. Avdelningen Produktionsstöd görs om till den nya enheten Infranord maskin. Enheten kommer att tillhandahålla bemannade och obemannade järnvägsmaskiner till Infranords projekt och i en ökad omfattning även till externa parter. Chefen för Produktionsstöd, Anders Nygårds, blir chef även för den nya enheten.

Samtidigt förstärks Infranords koncernledning med Madeleine Segerqvist och Mansour Ahadi. Madeleine Segerqvist har tidigare varit projektchef på Infranord men blir nu chef för verksamhetsutveckling. Mansour Ahadi kommer från NCC där han har varit chef för verksamhetsutveckling och blir i Infranord chef för region syd. Nuvarande regionchef syd, Ulf Ragnarsson, kommer att ta en central roll i den nybildade enheten Infranord maskin.

– Jag ser den nybildade enheten Infranord maskin som en intressant utveckling av Infranords affär. Vidare stärker förändringarna i sin helhet bolagets affärsdrivande enheter samtidigt som omkostnaderna sänks, säger Infranords vd Henrik Löfgren i ett pressmeddelande.

Organisationsförändringarna ska träda i kraft 1 mars i år.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.