Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Vectura gör nytt företagsköp

Publicerad: 7 januari 2010, 09:56

Vectura fortsätter att växa genom förvärv, denna gång genom köpet av Geo Innova. I höstas köpte Vectura konsultföretaget Railize.


Den statliga konsultjätten Vectura förvärvar Geo Innova som är ett konsultföretag inom miljöteknik med inriktning mot markmiljö och vatten. Geo Innova är etablerat i Linköping och Göteborg. Det meddelade Vectura den 7 januari.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet och ser att det stärker Vecturas totala erbjudande. I och med förvärvet etablerar vi en kompetensbas inom markmiljö som svarar på våra kunders behov och de ökade lagkrav som ställs på miljöfrågor inom transportinfrastruktur, säger Vecturas vd Jan Colliander.

Geo Innova omsatte 12 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2008/09. Företaget har funnits sedan 2001.

– Vi har haft ett tätt samarbete under en längre tid så det känns som en naturlig utveckling. Det känns mycket spännande att bli en del av Vectura och att vara med och utveckla verksamheten i miljöfrågor inom mark och vatten, säger Geo Innovas vd Elke Myrhede.

Geo Innova arbetar med riskbedömning och efterbehandling av förorenade områden, tillståndsärenden, avfallsteknik samt användning av alternativa material inom anläggning.

Nischkompetenser är bland annat vattenkemisk interaktion med undermarkskonstruktioner och modellering av termiska egenskaper i anslutning till kärnbränsleförvar och elkablar.

I höstas köpte Vectura konsultföretaget Railize.

Det nybildade bolaget Vectura övertog för ett år sedan all verksamhet från Banverket Projektering och Vägverket Konsult.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.