Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Veidekke stärker i Göteborg- tar över BRA

Publicerad: 27 mars 2018, 08:23

Veidekke har ingått avtal om att köpa 90,1 procent av aktierna i Billström Riemer Andersson (BRA).


Ämnen i artikeln:

VeidekkeJimmy BengtssonMagnus RiemerBRABillström Riemer Andersson

Som ny huvudägare utökas nu det kommersiella kunderbjudande i Göteborgsregionen och konkurrenskraften stärks ytterligare, skriver Veidekke i ett pressmeddelande.

BRA startade 2007 och omsätter idag cirka 1,4 miljarder kronor. Företaget sysselsätter ungefär 200 medarbetare, varav hälften är yrkesarbetare. BRA arbetar främst med byggentreprenader, men har även kompetens inom även anläggningsverksamhet och fastighetsutveckling. Fokus ligger på kommersiella projekt i tidiga skeden med många stora återkommande kunder.

Genom att förvärva 90,1% av aktierna i BRA blir Veidekke ny huvudägare. BRA fortsätter att verka som självständigt företag men tanken är att de samtidigt ska dra nytta av stordriftsfördelar och ökad konkurrenskraft via Veidekke.

– Såväl BRAs kompetens och kundportfölj passar som hand i handske med Veidekkes nuvarande verksamhet och stärker samtidigt vår satsning i den växande Göteborgsregionen, säger Jimmy Bengtsson, vd Veidekke Sverige.

Även Magnus Riemer, vd för BRA, är nöjd.

– Med Veidekke som ägare tillför vi kapacitet för fortsatt tillväxt och utveckling av vår affär. Veidekkes involverande arbetssätt och kompetens inom VDC, installation och logistik är exempel på områden som kommer att stärka vårt kunderbjudande, säger.

Tillträdet sker senast tio dagar efter Konkurrensverkets godkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumman.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.