Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Åkessons tal rent från idéer om bygg

Publicerad: 2 juli 2015, 08:04

Jimmie Åkesson talade i Almedalen på onsdagkvällen.

Foto: Nomi Melin Lundgren

Partiledaren Jimmie Åkessons tal var närmast kliniskt rent från all form av näringspolitik. Det enda som kunde andas byggfrågor var att han i en bisats nämnde att det finns en bostadsbrist i Sverige.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaAlmedalen 2015

Det mest överraskande i Åkessons tal var troligen när han helt ogenerat lånade Olof Palmes fras ”dessa satans mördare” (Palme använde frasen för att kritisera militärdiktaturen i Spanien 1975) när han skulle beskriva IS krigarnas övergrepp i Mellanösten och Nordafrika. Annars var det mycket den gamla vanliga kritiken av invandringen till Sverige. Åkessons tonläge mot islamisterna hade stundom en hetsk och uppiskande karaktär och han pratade om ett krig mot de kristna och ”ni kan aldrig döda oss alla”.

Mest tid la dock Åkesson på att kritisera alla förslag om kvoterad föräldraförsäkring. Det är han starkt emot och går därmed hand i hand med KD i den frågan. Han pratade också en hel del om "barnen" i ett helt oförtäkt försök att locka fler kvinnor till partiet.

Stärkt av de senaste opinionssiffrorna på drygt 20 procent utlovade Åkesson att SD ska bli största parti i Sverige.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.