Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

BI positivt till (s) nya bostadspolitik

Publicerad: 29 augusti 2008, 13:46

Sveriges byggindustrier applåderar socialdemokraternas förslag till förnyad bostadspolitik. Men branschorganisationen är kritisk till att partiet fortfarande förespråkar riktade subventioner.


En bostadspolitisk arbetsgrupp inom socialdemokraterna har tagit fram ett förslag till ett nytt bostadspolitiskt program.

Det presenteras i rapporten ”En boendepolitik för social sammanhållning och en bättre miljö” och ska fastställas i början av nästa år.

Sveriges byggindustrier välkomnar bland annat att rapporten tar upp betydelsen av en fungerande bostadsmarknad för sysselsättningen och tillväxten.

Organisationen tycker också att det är positivt att rapporten öppnar för en friare hyressättning, vilket skulle gynna bostadsmarknaden och nyproduktion av hyresrätter, enligt Björn Wellhagen, ansvarig för bostadsfrågor på BI.

Men han är kritisk till att rapporten lämnar öppet för riktade subventioner, till exempel riktade och begränsade investeringsstöd för byggande av billiga hyresrätter för ungdomar och studerande. Detta utgör klassisk s-politik och inte nytänkande, anser Björn Wellhagen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.