Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Borg utreder personalliggare inom bygg

Publicerad: 10 November 2008, 08:54

Krav på personalliggare företag i byggbranschen utreds nu av regeringen. Hösten 2009 ska utredningen vara klar.


Den första januari 2007 är det lag på att restaurang- och frisörföretag ska föra anteckningar över vilka som jobbar i lokalen.

En ny utredning ska se över möjligheten att utvidga systemet med personalliggare även omfatta bygg- och tvätteribranschen.

– Vi ska ha ett skattesystem där det är lätt att göra rätt och svårt att göra fel. Vi ska ha låga skatter och de ska betalas av alla, säger finansminister Anders Borg.

Det är Lars Korsell, verksjurist och chef för enheten för forskning om ekonomisk och organiserad brottslighet vid Brottsförebyggande rådet (Brå), som ska genomföra utredningen.

I hans uppdrag ingår att utvärdera det nuvarande systemet med personalliggare för företagare inom restaurang- och frisörbranschen, samt se över om de administrativa kostnaderna för företagen och för Skatteverket kan minska. Han ska även undersöka om reglerna om sanktioner behöver justeras.

Uppdraget ska redovisas senast den 30 september 2009.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.