Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

"Bostadsmarknaden är sönderreglerad"

Publicerad: 3 juli 2016, 18:39

Europasamarbetet och EU var i fokus för Liberalernas partiledare Jan Björklund som var först ut som talare under politiker veckan i Almedalen. Bostadspolitiken berörde han med en mening.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2016

EU och vikten av att Sverige blir medlem fullt ut var i huvudspår under Liberalernas partiledares tal. Han talade om hur viktigt samarbetet i Europa är i flera avseenden inte minst för klimatet. Bland annat föreslog han att EU borde införa en koldioxidskatt så att det inte ska bli möjligt att flytta produktion till länder som har lägre krav för koldioxidutsläpp.

Inrikespolitiken berördes också. Liberalerna vill exempelvis ha lägre ingångslöner för nyanlända. Ekvationen att nyanlända som ofta har låg utbildning och höga ingångslöner går inte ihop, sa Jan Björklund.

Situationen på bostadsmarknaden berördes med en enda mening – att bostadsmarknaden är en sönderreglerad marknad och regeringens enda lösning är subventioner. Det är konstgjord andning argumenterade Björklund som i stället anser att det behövs mycket mer marknadsekonomi inom de flesta politikområdena – både i Sverige och i Europa.

Publiksiffra

2400 personer var i Almedalen för att lyssna när Jan Björklund (L) talade.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2016

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.