Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Bostadsministern gör digitalt byggbesök

Publicerad: 21 april 2020, 14:13

Under onsdagen besöker Bostadsminister Per Bolund (MP) Martinsons produktionsanläggning i Bygdsiljum. Men på grund av coronapandemin blir studiebesöket i digital form.


Vid sitt studiebesök i Västerbotten kommer bostadsminister Per Bolund bland annat få göra en digital rundvandring på Martinsons produktionsanläggning i Bygdsiljum. Han kommer också att besöka Sara Kulturhus, som Martinsson uppför i Skellefteå. Byggnaden väntas blir världens högsta träbyggnad när den är färdig i 2021.

– Per skulle egentligen ha gjort ett fysiskt besök i Västerbotten, men nu får vi göra så här i stället. Marrtinsons är ett intressant företag givet träbyggandet, säger Hanna Björnfors, Pressekreterare hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund.

Under ministerns digitala besök kommer fokus att ligga på hållbarhet där Per Bolund lyfter fram ökat byggande i trä som en viktig del för att nå Sveriges klimatmål.

– Träbyggande har en viktig roll att spela i det framtida samhällsbyggandet, det kommer ha en betydande roll för att minska vår klimatpåverkan. Jag ser fram emot att kunna göra ett digitalt besök hos Martinsons och få höra mer om hur de arbetar med trä i en industriell process, säger bostadsminister Per Bolund i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.