söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Bostadsministern vill bli språkrör

Publicerad: 24 januari 2019, 13:46

Bostadsminister Per Bolund uppger att han vill bli nytt språkrör för sitt parti Miljöpartiet. Foto: Miljöpartiet

Per Bolund, nybliven bostadsminister, är intresserad språkrörsposten i Miljöpartiet som Gustav Fridolin kommer att lämna.

Ämnen i artikeln:

byggpolitikPolitik

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I en intervju med Dagens Nyheter berättar bostadsminister Per Bolund (MP) att han har anmält sitt intresse för att bli språkrör i Miljöpartiet, som har kongress i maj. Nuvarande språkröret Gustav Fridolin har sedan tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval. Per Bolund berättar att han till skillnad från den mer skolorienterade Fridolin har ett tydligare miljöfokus, men och lyfter fram bygg som en viktig pusselbit i klimat- och miljöarbetet.

– Där är ju den portfölj jag har nu, bostadssidan, jätteviktig. Vi måste bygga på ett hållbart sätt. Det är dags att lägga i en högre växel och att vi ställer om Sverige till att bli det första fossilfria landet, säger han till tidningen.

Flera personer har redan anmält sitt intresse och i slutet av mars ska valberedningen lägga fram sitt förslag inför kongressen. Utöver Bolund har Daniel Helldén, stadsborgarråd i Stockholms stad, lyfts fram som trolig kandidat till posten.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev