Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Branschen uppvaktar regeringen

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Stormen kring Boverkets byggregler har möjligen bedarrat men det blåser ännu. Byggbranschen uppvaktar regeringen för att få till en ändring av reglerna.


-Man måste ta hänsyn till koldioxidutsläppen i byggandet. I dag motverkas det, säger Johnny Kellner, utvecklings och miljöchef på Veidekke Bostad.
Han företräder Stockholms byggmästareförening och Sveriges Byggindustrier när han besöker miljödepartementet för att framföra synkpunkterna. Johnny Kellner har ett möte bokat med Elisabet Falemo, som är statssekreterare åt miljöminister Andreas Carlgren. Det är oklart om ministern själv deltar i mötet.
Elisabet Falemo och Johnny Kellner satt i energikommissionen tillsammans. Hon kan energifrågorna och därför hoppas Johnny Kellner på god respons på en del viktiga punkter men vill inte föregripa mötet med att avslöja sitt förslag till regeringen. Men principerna är de samma som tidigare.
-Värmepumpars elförbrukning är en belastning ur koldioxidsynpunkt i områden med fjärrvärme och bidrar till växthuseffekten, men för den enskilde är det ekonomiskt lönsamt.

FREDRIK KARLSSON

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.