Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Byggherre kan få brittisk regering på fall

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Skandalerna kring hur den brittiska regeringen tagit emot olagliga partibidrag växer. Nyligen uppdagades att byggherren och fastighetsutvecklaren David Abrahams skänkt 650 000 pund till Labourpartiet, vilket lett till partisekreterarens avgång.


David Abrahams, 63-årig byggherre och fastighetsutvecklare från Newcastle, har blivit ett välkänt namn i Storbritannien under de senaste veckorna. Han kandiderade själv till parlamentet för Labour i början av 1990-talet men blev inte invald.

Abrahams kontakter med partiet har dock varit fortsatt täta. Han erkände nyligen att han har skänkt 650 000 pund (drygt 8 miljoner kronor) till partiet, men att han inte hade en aning om att han gjort något olagligt när han skänkte pengarna via ombud.

" David Abrahams har berättat att vänner och kollegor förmedlat bidragen i sina egna namn eftersom han själv är en person som inte vill ha publicitet", uppger BBC News.

Sedan det uppdagats att David Abrahams bland annat utnyttjat sin sekreterare som bulvan avslöjades också att Labours partisekreterare Peter Watt känt till arrangemanget och gett sitt samtycke. Peter Watt tvingades därför att avgå i slutet av november.

Sedan dess har härvan som kallas för "Donorgate" i media växt och Gordon Browns regering är nu föremål för granskning. Så sent som förra veckan uppdagades att fler partitjänstemän hjälpt David Abrahams med pengatransaktionerna under de fyra senaste åren, skriver the Guardian.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.