Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Byggsektorn granskas igen

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Regeringen vill att granskningen av byggsektorn fortsätter. Statskontoret har fått ett nytt uppdrag att titta närmare på bland annat konkurrens, byggfel och byggfusk samt svart arbetskraft.


För några år sedan presenterades betänkandet "Skärpning gubbar". Nu har Statskontoret fått i uppdrag att följa upp betänkandet och göra en nulägesbeskrivning av byggsektorn. Uppföljningen ska utgå från de sex olika områden som togs upp i betänkandet. Till dem hör konkurrens, byggfel och byggfusk, ansvar, tillsyn och kontroll, byggkostnader, utbildning och forskning samt svart arbetskraft och skattefrågor.

Syftet med uppdraget är att ge regeringen bättre kunskap om vilka problem som finns i byggsektorn och få en inventering över vad som behöver göras för att förbättra förutsättningarna i byggsektorn.

Statskontorets redovisning ska vara klar 31 december i år. Den ska innehålla en kartläggning av genomförda, pågående och planerade insatser i branschen. Som exempel på insatser nämns byggsektorns eget förbättringsarbete, statliga utredningar, lagändringar, förordningar och myndigheters övriga arbete inom området.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.