Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Det som händer i Almedalen kan vara helt avgörande

Publicerad: 19 juni 2013, 10:28

Vad har Sveriges Byggindustrier, BI, för aktiviteter i Almedalen i år? Gisela Högberg, kommunikationschef på BI, guidar.


Vad fokuserar BI på i sitt program i år?– Vår övergripande tema för seminarierna i år är ” Ökat byggande och säkra arbetsplatser i byggbranschen”. Den största manifestationen gör vi tillsammans med hela Svensk Byggnäring den 2 juli då arbetsmarknadsminister Hillevi Engström öppnar seminariet ”Säkra arbetsplatser – livsviktigt” och får ta emot en avsiktsförklaring av talarna och vd:ar inom Svensk Byggnäring. Vad är nytt, är det några förändringar från föregående år?–Vi samarbetar som vanligt med Byggcheferna, Byggbranschen i samverkan, BBIS, Svensk Byggnäring ( samtliga arbetsgivar- och branschorganisationer inom Bygg) och Mäklarsamfundet, men i år har även IQ Samhällsbyggnad och Nordiska Ministerrådet kontaktat oss för gemensamma seminarier. Tillsammans med dem håller vi seminarier och debatterar hur byggforskningen gör nytta ute på byggarbetsplatserna samt om utländsk arbetskraft i nordisk byggindustri och att vi vill ha fler ungdomar i byggjobb genom nordisk samverkan.

Hur ser er bemanning ut i Almedalen?– Många från vår styrelse, vår egen ledning, experter och kommunikatörer är med och bemannar frukost och lunchmöten samt seminarier. Det här året har vi själva ett 10-tal öppna seminarier och våra medlemsföretag mer än så om man slår ihop deras agendor.   Vad kan deltagandet i Almedalen ge BI?– Almedalen är Almedalen. Ingen annanstans kan man umgås med politiker och beslutsfattare på ett så otvunget sätt. Det som händer här kan vara helt avgörande för hur vi sen jobbar vidare med våra prioriterade frågor. Tänk bara när Almedals-andan föddes mellan oss arbetsgivare och våra fackliga motparter 2005. Sen dess jobbar vi ihop i nätverket Byggbranschen i samverkan. Ett ovärderligt samarbete där jag är projektledare tillsammans med Byggnads kommunikationschef Matz Larsson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.