Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Efter interna kritiken – Anna Kinberg Batra avgår

Publicerad: 25 augusti 2017, 08:09

Foto: Moderaterna

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra meddelade under fredagsförmiddagen att hon lämnar partiledarposten. Beskedet kommer efter stor intern kritik där flera partidistrikt har krävt hennes avgång.


Anna Kinberg Batra inledde under förmiddagens presskonferens med att berätta om de utmaningar som Moderaterna står inför, för att därefter lämna beskedet att hon har beslutat sig för att avgå som partiledare och begärt partistyrelsen att kalla till en extrastämma där en ny partiledare ska väljas.

– Jag tror inte att de väljare som tvivlar på moderaterna just nu blir särskilt imponerade av oss nu. Jag är inte nöjd med läget som det är nu. Eftersom partiledaren är ytterst ansvarig är jag inte heller själv nöjd, berättade Anna Kinberg Batra under presskonferensen.

Anna Kinberg Batra tillträdde partiledarposten för tre år sedan, efter att Fredrik Reinfeldt avgick efter riksdagsvalet 2014.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.