tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

EU satsar mångmiljonbelopp i hållbart byggande i trä: ”Enorm potential”

Publicerad: 24 november 2022, 12:09

Finlands statsminister Sanna Marin, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, Estlands premiärminister Kaja Kallas och vice statsminister Ebba Busch på en presskonferens i samband med evenemanget Into the Woods, en del av New European Bauhaus, som samlar länder som främjar hållbar utveckling genom arkitektur, design och byggande.

Foto: TT

EU-kommissionen vill uppgradera och öka hållbart byggande i trä och lanserar i dag ”New European Bauhaus Academy for sustainable construction”, ett program för att få fram ny kompetens inom arkitektur, design och byggande. Över 100 miljoner kronor satsas inledningsvis, med målet att minst tre miljoner människor ska lockas till dessa branscher och bidra med ny spetskompetens.

Ämnen i artikeln:

Ursula von der LeyenEbba Busch ThorSanna Marinväxthuseffekten

BA


EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är i dag på Finlands naturcenter Haltia i Esbo, på ett högnivåmöte om skogen, hållbar industriell hantering av skogsråvara och hållbart byggande i trä.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev