Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Förslag om undantag från PBL

Publicerad: 13 juni 2016, 14:03

Regeringen har skickat en promemoria om ett nytt lagförslag på remiss. Förslaget ger regeringen möjlighet att göra undantag från PBL vid extraordinära flyktingsituationer.


Lagförslaget är en del av regeringens arbete med att genomföra den migrationspolitiska överenskommelsen som regeringen har kommit överens om tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna. Lagförslaget föreslås träda i kraft den 1 januari 2017

– Vi hade läge i höstas där boendesituationen för asylsökande var väldigt ansträngd. Om det uppstår liknande situationer i framtiden är det viktigt att regeringen snabbt kan fatta beslut för att säkerställa att alla som flyr kan få skydd och tak över huvudet, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Enligt föreslaget ska regeringen ha möjlighet att göra undantag från flera olika bestämmelser i plan- och bygglagen, till exempel när det gäller bygg- och rivningslov.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.