tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Frikyrkopastor och integrationschef – här är partiernas bostadspolitiska talespersoner

Publicerad: 10 oktober 2022, 09:42

Bostadspolitiska talespersoner i den nyvalda riksdagen. Övre raden från vänster: Malcolm Momodou Jallow (V), Mikael Eskilandersson (SD), Jennie Nilsson (S) och Viktor Wärnick(M). Nedre raden från vänster: Jakob Olofsgård (L), Alireza Akhondi (C), Jan Riise (MP) och Larry Söder (KD). Foto: Riksdagen och Anders Wiklund/TT

En frikyrkopastor, en tidigare minister, en forskare inom klimat och hållbarhet och en integrationschef med ansvar för nyanländas mottagande och etablering. Sju män och en kvinna med vitt skilda erfarenheter axlar rollen som sitt partis bostadspolitiska talesperson i riksdagen. Här är hela listan.

Ämnen i artikeln:

SDSverigedemokraternaSocialdemokraternaVänsterpartietLiberalernaModeraternaCenterpartietMiljöpartietriksdagKristdemokraternabyggpolitikPolitikbostadsbyggandebostadsutveckling

BA


Samtidigt som regeringsförhandlingarna pågår med minimala läckor förbereder sig partierna för hur de i riksdagen och inför väljaren ska möta den regeringspolitik som kommer att föras de kommande fyra åren. 

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev