Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Fyra vill förändra stationsområdet i Göteborg

Publicerad: 3 juni 2013, 16:09

Cityregionen i Göteborg ska få mer rörlighet, fler möten och starkare tillväxt. Fyra arkitektfirmor har förslag på hur det kan ske.


Under våren har Jernhusen låtit fyra skandinaviska arkitektteam ta fram förslag på hur centralstationsområdet i Göteborg kan utvecklas till ett city för hela regionen – Regioncity.

Det är Reiulf Ramstad Arkitekter från Norge och Erik Möller Arkitekter från Danmark samt Liljewall Arkitekter och Kanozi Arkitekter från Sverige har nu tagit fram var sitt förslag för Region City.

Förslagen som bygger vidare på det koncept Jernhusen presenterade i maj 2012 och den återkoppling som gavs under hösten.

Parallellt med Jernhusens arbete har staden låtit internationella team från Älvstadsprojektet titta på ett större område (Centralenområdet) som inrymmer det område Jernhusen tittat på.

–  Nu när de skandinaviska teamen presenterat sina förslag och de internationella teamen presenterat sina teman för hela området är allt väl genomlyst och det är dags att ta nästa steg mot konkreta planer tillsammans med staden, säger Urban Hammarlund, regionchef på Jernhusen i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.