lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Gunnar Malm ska leda nya Trafikverket

Publicerad: 22 december 2009, 09:07

Gunnar Malm blir generaldirektör för den nya myndigheten Trafikverket. Det beslöt regeringen den 21 december. Gunnar Malm är känd bland annat som statlig utredare av höghastighetsbanor.

Ämnen i artikeln:

byggpolitikPolitik

I september 2009 föreslog Gunnar Malm att Sverige bygger två banor: Götalandsbanan mellan Stockholm och Göteborg och Europabanan mellan Stockholm och Malmö.
Infrastrukturminister Åsa Torstensson säger att Gunnar Malm har ett digert arbete framför sig.
Trafikverket är den nya myndighet som den 1 april 2010 tar över de verksamheter som nu ligger i Vägverket och Banverket.

Det handlar om långsiktig infrastrukturplanering och riksintressen vid Sjöfartsverket, långsiktig infrastrukturplanering, driftbidrag och investeringsbidrag till icke statliga flygplatser samt modellutveckling/analysverktyg vid Statens institut för kommunikationsanalys.

– Den nya Trafikverket har en viktig roll i arbetet med att ställa om de svenska transporterna från fossildrivna till gröna. Att driva denna utveckling samt göra det i samklang med att förenkla människors och företags vardag genom smidiga kommunikationer blir Gunnar Malms huvuduppgift i hans nya roll, säger Åsa Torstensson.

Gunnar Malms förordnande som generaldirektör och chef för Trafikverket gäller för tiden från den 1 april 2010 till och med den 28 februari 2015.

KORT OM GUNNAR MALM
Gunnar Malm är sedan 2008 vd för Arlandabanan och är särskild utredare i organisationskommittén för Trafikverket. Tidigare har Gunnar Malm bland annat varit vd för ASG och ställföreträdande generaldirektör för SJ.

Gunnar Malm har en ekonomexamen från Stockholms universitet med inriktning redovisning och investering samt finansiering.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev