måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Han får ta helhetsgrepp om byggbranschen: Blir både bostads- och infrastrukturminister

Publicerad: 18 oktober 2022, 09:46

Andreas Carlson har utsetts till infrastruktur- och bostadsminister i Ulf Kristerssons regering. Foto: Press/TT

Andreas Carlson har utsetts till infrastruktur- och bostadsminister i Ulf Kristerssons regering. Det meddelade statsministern vid regeringsförklaringen.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaKristdemokraternabyggpolitikPolitik

Efter att den nyvalde statsminister Ulf Kristersson (M) läst upp regeringsförklaringen i riksdagen på tisdagsförmiddagen lämnade han besked om vilka ministrar som kommer att ingå i hans regering.

Som infrastruktur- och bostadsminister har kristdemokraten Andreas Carlson utsetts. Carlson, som är född 1987 och representerar Stockholms kommuns valkrets, har fram tills ministerutnämningen suttit som bland annat vice ordförande i justitieutskottet. Han var tidigare rättspolitisk talesperson för sitt parti.

Efter utnämningen gick Fastighetsägarna ut med ett pressmeddelande där man välkomnade Andreas Carlson till ministerposten.

– För fastighetsföretagen är åtgärder för att de ska kunna fortsätta genomföra investeringar. Det saknar vi i det program som presenterats och vi har därför identifierat enkla reformer som den nya regeringen omgående bör genomföra för att förbättra bostadspolitik. Det handlar inte om några radikala reformer som omkullkastar befintliga system, utan enkla och snabba lösningar för att utveckla dagens modeller. I många fall finns det redan statliga utredningar klara och som kan utgöra grunden för reformarbetet. I andra fall handlar det om att genomföra mindre regelförenklingar, säger organisationens vd Anders Holmestig i en kommentar.

Mårten Arvidsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev