tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Här är vårens regeringsförslag som påverkar bygg- och bostadssektorn

Publicerad: 17 januari 2022, 16:36

Av de regeringsförslag som under våren kommer att behandlas av riksdagen lyfts frågor som konsumentskydd vid köp av nyproducerade bostadsrätter, höghastighetstågens framtid och rätten att överklaga detaljplaner. Foto: Riksbyggen, SJ och Tranemo kommun

Stärkt konsumentskydd vid köp av nyproducerade bostadsrätter, nya regler för överklaganden av detaljplaner och den slutliga fördelningen av 881 infrastrukturmiljarder. Det är några av regeringsförslagen som kommer före valet.

Ämnen i artikeln:

BoverketregeringenCenterpartietMiljöpartietSocialdemokraternaTrafikverketbyggpolitikPolitikbostadsrätterBostadsrätternahöghastighetstågsnabbtåg

BA


Fram till valet planerar regeringen att gå till riksdagen med minst 182 förslag. Sex av dessa propositioner och en skrivelse har en direkt bäring på verksamheter inom bygg- och bostadssektorn.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev