torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Hur mycket pengar kan byggbranschen samla in?

Publicerad: 7 september 2015, 10:48

Bild 1/3  Emma Jonsteg, vd, Utopia Arkitekter. Foto: Utopia Arkitekter.

Utopia Arkitekter och Expandera Mera utmanar alla företag inom samhällsbyggnad att ge ett bidrag till flyktingkrisen.

Ämnen i artikeln:

byggpolitikPolitik

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


– Jag har liksom många andra känt frustration och maktlöshet. Därför beslutade vi att skänka 50 000 kronor som en start. För alla företag som matchar det skjuter vi till en extra tusenlapp, säger Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter.

Initiativet gav resultat. Redan under de första timmarna bidrog andra arkitektkontor med tillsammans en halv miljon kronor. Summan stiger hela tiden. Företagens namn, hur mycket de har bidragit med uppdateras ständigt på Utopia Arkitekters sida på Facebook. Det är upp till varje företag att själva välja vilken hjälporganisation de vill skänka pengarna till. När detta är gjort meddelar de Utopia.

– Jag är så överväldigad. Det finns många socialt engagerade människor i vår bransch och det är en bransch som går på högvarv. Många vill agera och det här initiativet är tänkt som en liten knuff framåt, säger Emma Jonsteg.

Även bemanningsföretaget Expandera Mera har tagit ett liknande initiativ och skänker 10 000 kronor till Röda Korset. Även de kommer att publicera givarna på sin Facebooksida.

– För varje företag som betalar in en summa till valfri hjälporganisation så matchar vi med 1000 kronor. Hör bara av er, säger företagets vd Jessica Löfström.

Jessica Löfström kommer även att ringa runt till ett antal företag inom bygg- och fastighetsbranschen för att höra om deras vilja att bidra. Expandera Mera har även startat en insamling via Röda Korset under titeln ”Byggbranschens bidrag-stopp till fler krigsoffer” som just nu sprids i branschen.

Relaterade artiklar

Byggare ger miljonbelopp till människor på flykt

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev