lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Infocentrum om bygg rycker närmare

Publicerad: 10 mars 2017, 09:48

Informationscentrumet ska samla in, granska, kvalitetssäkra och sprida information till målgrupper inom bygg- och fastighetsbranschen.

Foto: Johanna Åfreds

Boverket får nu i uppdrag av regeringen att starta ett informationscentrum för hållbart byggande.

Ämnen i artikeln:

inomhusklimatBoverketregeringenbyggpolitikPolitikrenoveringrestaurering


EU:s energieffektiviseringsdirektiv kräver att Sverige ska ha en strategi för renovering och energieffektivisering. Att inrätta ett informationscentrum är en följd av det och ska vara en del av den svenska nationella strategin. Regeringen avsätter 10 miljoner kronor i år och lika mycket nästa år för ändamålet.

Boverket ska genomföra en upphandling innan centrumet kan bli verklighet. Ett nformationscentrum har två ändamål. Det första är att främja en ökad
energieffektivisering vid renovering. Det andra är att främja energieffektivt byggande med användning av hållbara material och låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.

Informationscentrumet ska samla in, granska, kvalitetssäkra och sprida information till målgrupper inom bygg- och fastighetsbranschen. Här ska information om renovering och energieffektivisering sammanställas, kvalitetssäkras och hållas lättillgänglig för fastighetsägare och andra inblandade i renoveringsprocessen, uppger regeringen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev