Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Inga byggjättar i Prideparad

Publicerad: 3 augusti 2009, 13:16

De politiska partierna, Polisen och Stockholms stora fotbollsklubbar tågar. Hur ställer sig branschen?


Enligt polisens bedömningar var det något färre deltagare i år – ändå tågade uppskattningsvis 30 000 i paraden och cirka 350 000 åskådare hejade fram de omkring 100 olika ekipagen.

Alla politiska partier tågar. Centern kom med traktor och gröna ballonger, moderaterna hade finansminister Anders Borg som dragplåster bakom ljusblå ballonger och partisymboler.
Flera inslag var helt nya för året, som Kungliga operan och Dramaten, Kriminalvården och Stockholms stora fotbollsklubbar.
Försvarsmakten fick, liksom polisen och andra myndigheter, för andra året använda sina uniformer i tåget.

Byggindustrin ställde följande frågor till ett par stora byggföretag:
1, Gick ert företagen i Pride-paraden?
2, Hur är klimatet i branschen, finns någon tolerans för hbt-personer?
3, Finns en policy inom ert företag?

Tomas Eriksson, pressansvarig, JM:
1, Nej, vi har inte deltagit i Pride-festivalen.
Det finns många frågor i samhället i dag som är engagerande och viktiga för ett företag som JM. HBT-frågan är en av dessa frågor. Men av naturliga skäl kan vi inte engagera oss i allt. Vi har valt att fokusera på stöd till ungdomar, bland annat genom JMs samarbete med organisationen Mentor och Hjulstaskolan.

2, Jag känner inte till hur det ser ut i branschen men på JM är toleransen för alla individer – hbt eller ej – hög. Jag upplever att det är en kultur präglad av fokus på individen och dess kompetens snarare än på faktorer som kön, religion, ålder, kulturell bakgrund eller sexuell läggning.

3, I JMs etiska riktlinjer framgår bland annat att det är varje medarbetares skyldighet att respektera andra individer och att vi inte accepterar diskriminering i någon form – varken i våra relationer med människor inom eller utanför företaget.

Pelle Berg, Presstalesman, Skanska:
1, Nej.
Om medarbetare skulle vilja organisera ett deltagande i Pride parad ser jag det som positivt men jag ser inte att det är företagets uppgift att centralt organisera och styra deras deltagande.

2, Vi på Skanska har arbetat aktivt med mångfald under flera år och det beror bland annat på att vi har en långresa att göra inom branschen. Jag tror att det idag finns en blandad syn och tolerans för hbt-personer bland Skanskas medarbetare.
Vi måste ständigt arbeta vidare med mångfaldsfrågor, vi har kommit en bit på väg men kommer att fortsätta arbeta aktivt.

3, Skanska Sverige har en plan för lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter (Plan för lika behandling) – oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, funktionshinder, deltidsarbete eller tidsbegränsad anställning. Planen gäller för alla medarbetare i Skanska Sverige och i alla våra affärssammanhang. Den är en del av introduktionsutbildningen på Skanska och används även vid fortbildning. Planen visar hur vi ska arbeta och vår vilja att i alla situationer arbeta mot diskriminering och trakasserier.

Annika Gerentz, informationsdirektör, NCC:
1, Nej, vi gick inte i Prideparaden. Som stort företag får man många förfrågningar, och man får prioritera. Det är mitt i sommaren och stor del av personalen är på semester.

2, Byggbranschen i Sverige är av tradition dominerad av svenska, vita män. Det är mönster som tar tid att förändra.

3, Hbt-frågan är viktig, det är överhuvudtaget viktigt med mångfald i branschen.
Inom NCC har vi en uppförandekod – alla är lika välkomna oavsett kön, etnicitet, etc. Exakt hur det ser ut på arbetsplatserna är svårt att säga exakt, men det måste komma genom ledningen, genom cheferna och ut på arbetsplatserna.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.