tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Inga nya byggsatsningar från C

Publicerad: 28 juni 2015, 20:18

Annie Lööf (C) talar i Almedalen. Foto: Elin Bennewitz

När partiledare Annie Lööf (C) höll tal i Almedalen på söndagskvällen fick bygg- och infrastrukturfrågor inte mycket utrymme. I stället låg fokus på förslaget om skatteväxling som centerpartiet presenterade tidigare under dagen.

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015CenterpartietAnnie LööfbyggpolitikPolitikkemikalierkemilkalierbyggmaterial

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Centerpartiet använder sin dag i Almedalen för att lansera ett förslag för skatteväxling på 4,2 miljarder kronor. Förslaget innehåller sänkt inkomstskatt, lägre arbetsgivaravgifter och en ny skatt på kemikalier.

– Det som är dåligt för miljön växlar vi över till jobbskapande reformer, till lägre skatter. Till satsningar på företagande. På det vi vill se mer av. Då förbättrar vi miljön och ger företag chans att skapa jobb, sa Annie Lööf i sitt tal.

Den nya kemikalieskatten som Centerpartiet föreslår syftar till att minska förekomsten av skadliga kemikalier i människors hemmiljö. Centerpartiet nämner ftalater som ett exempel på sådana ämnen. Ftalater är en grupp kemiska ämnen som används som mjukgörare bland annat i golv och andra byggvaror som innehåller plasten PVC.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev