fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Kaplan talar bygg- och utsläppsfrågor i Paris

Publicerad: 3 december 2015, 11:30

Bostadsminister Mehmet Kaplan talar vid lanseringen en ny global allians, ABC-initiativet, för att bromsa utsläppen från bostads- och byggsektorn. ABC-initiativet är en del av det pågående Parismötet om klimatet, COP21.

Ämnen i artikeln:

ParisbyggpolitikPolitikmiljöarbetekoldioxidutsläpputsläpp

30 procent av all växthusgas som släpps ut kan knytas till byggnader och byggnation och risken finns att problemet kan resultera i att 50 procent av all växthusgas är relaterat till hus och byggande år 2050.

Bostads- och byggsektorn behöver minska sin klimatpåverkan och på så sätt hjälpa till med att hindra och förebygga att den globala uppvärmningen inte ökar med mer än två grader.

ABC-initiativet bygger på att samarbete mellan länder, nationella myndigheter, mellanstatliga institutioner, professionella nätverk, internationella nätverk och företag ska leda till att den globala uppvärmningen kan begränsas.

Mehmet Kaplan:

- Det är inspirerande att vara med under detta första möte inom ramen för ABC-initiativet. Tillsammans behöver vi hjälpas åt för att lyckas nå målet med att den globala uppvärmningen inte stiger mer än två grader. För att minimera påverkan på klimatet måste vi se till att byggsektorn bygger och renoverar smart.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev