Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Klart för byggstart i Täby centrum

Publicerad: 29 oktober 2009, 15:20

Regeringen har gett sitt slutgiltiga godkännande till utbyggnaden av Täby centrumområdet. Därmed kan den stadsmässiga utbyggnaden av området påbörjas.


Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige i januari i år men överklagades. Ärendet har därefter behandlats av regeringen som efter prövning avslog överklagandena. Regeringens beslut vinner laga kraft med omedelbar verkan och till följd av beslutet kommer bygget troligen att påbörjas i början av mars 2010.

Under den första byggfasen kommer markparkeringen på Attundafältet, söder om centrumbyggnaden, att ersättas av ett garage under det blivande utomhustorget. Samtidigt påbörjas ombyggnaden av det befintliga centrumet.

Därefter inleds arbetet med att bygga ut köpcentrumet och så småningom byggnationen av de första bostadskvarteren. Parallellt kommer kommunen att förbättra infartsvägarna till området. Det sker bland annat genom att bygga ner delar av Stora Marknadsvägen i en tunnel samt anlägga så kallade cirkulationsplatser för att förbättra trafiksäkerheten och skapa en bättre miljö.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.